OM OSS

Byblos Libanesiskt Kök

Luta er tillbaka och låt oss ta er in i den libanesiska matkulturen. Vår önskan är att ni ska få uppleva autentisk libanesisk mat med noga utvalda råvaror som bäst representerar Mellanösterns kärna, Libanon.

För att ni ska få en så rättvis bild av menyn som möjligt rekommenderar vi att ni tar en titt på Byblos avsmakningsmeny. Genom att erbjuda en variation av rätter som ger er en så bred smakupplevelse som möjligt där kocken får välja ut dessa till ert sällskap.

Tidig Historia

Byblos, dess moderna namn är Jbail, den bibliska Gebal, den gamla hamnen, som ligger vid Medelhavets kust, cirka 30km norr om den moderna staden Beirut i Libanon. Det är en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen. Moderna arkeologiska utgrävningar har visat att Byblos ockuperades ca 8000-c. 4000 BC. Eftersom Byblos var huvud hamnen för export av cederträ och annat värdefullt trä till Egypten blev det snart ett stort handelscentrum; det kallades kubna i forntida egyptiska.

Namnet Byblos är grekiskt; Papyrus fick sitt tidiga grekiska namn (byblos, byblinos) från att det exporterades till Egeiska havet genom Byblos. Därför är det engelska ordet Bibel härledd från byblos som (papyrus) boken.

Vår vision på Byblos Kök & Bar

Förbättra servicenivåerna och utsökt, hälsosamt kök, liksom för deras höga hygienkrav baserat på internationellt erkända HACCP-principer.

Uppfyller kärnan i det libanesiska traditionella köket, topp service och libanesisk gästfrihet, i en bekväm miljö och sofistikerad inredning. Vårt namn Byblos återspeglar också de äldsta historiens kulinariska rikedomar och bounty.